top of page
אילנה מישון טיפול במישחק והדרכת הורים
אילנה מישון טיפול במישחק והדרכת הורים

הנני כאן לשירותכם

ברוכים הבאים לפינת ההורים

 

תפקיד ההורים בטיפול במשחק:

ההורים כחלק מהתהליך הטיפולי: במהלך תקופת הטיפול וכחלק בלתי נפרד ממהלך הטיפול, מקיים המטפל פגישות עדכון והדרכה עם ההורים בתדירות של אחת לחמישה מפגשי טיפול, וזאת בנוסף לטיפול השבועי השוטף של הילד עם המטפל. במהלך הפגישות עם ההורים, ובמקביל לפגישות עם הילד, כאמור, המטפל מעדכן באופן שוטף את ההורים באשר לפועלו ותפקודו של הילד במהלך הטיפול ומצבו הרגשי, לרבות בחירותיו התכניות של הילד בטיפול.

חשיבות עדכון ההורים את המטפל לאורכו של כל התהליך הטיפולי:

חשוב למטפל לקבל מהוריו של הילד עידכונים שוטפים באשר למצבו התפקודי של הילד במסגרות חייו השונות (משפחה, גן, בית ספר, קבוצת חבריו) ובדיקתם קיומם של שינויים בהתנהגויותיו של הילד בעטיים פנו לטיפול: שינויים במצב המשפחתי או בקרב דמויות המשמעותיות לילד (אחיו, חבריו).  במהלך המפגשים עם ההורים, בוחן המטפל יחד עם ההורים את התפקוד ההורי: המטפל מעניק להורים כלים מובנים להצבת גבולות ומתן בחירה, לימוד שפת הטיפול, לימוד כלי המשחק עם הילד, דרכים להעצמת הילד, וכן סיוע להורים לעבד תכנים הקשורים להורות, והתלבטות עמם לגבי דילמות הקשורות להתמודדותם עם הילד בחיי היום יום שלהם. להורים היכולת לבטא את הקשיים בהורות, להתייעץ ולקבל עצות וכלים מעשיים להתמודדות עם תפקידם ההורי עם ילדם המטופל בפרט, ועם ילדיהם האחרים בכלל.

שיתוף פעולה שוטף בין ההורים למטפל

קיימת חשיבות רבה מאד לכך שההורים והמטפל ישתפו פעולה כדי לסייע לילד. חשוב שההורים יתייחסו לטיפול כהזדמנות לשינוי וצמיחה הן לילד והן לכל בני המשפחה גם יחד. הנסיון מלמד קיים קשר הדוק בין מצבו הרגשי של הילד למצבה הרגשי של המשפחה כולה לחיוב ולשלילה: קשיים של הילד עלולים לגרום ולהעצים הקשיים המשפחתיים: לעיתים בעייה רגשית אצל הילד מובילה לקושי משפחתי ולהפך: קושי משפחתי עלול לגרום לקשיים רגשיים אצל הילד. וכן, חוזק והעצמה של הילד עשוי להוביל לחיזוק המשפחה כולה ולהיפך: חיזוק המשפחה עשויה להוביל לחיזוק והעצמת הילד המטופל. מכאן, שהטיפול במשחק לילד, מלווה בהדרכת הורים רציפה וקבועה (מפגש שלי עם ההורים) בתדירות של אחת לחמישה מפגשים של המטפל עם הילד, מפגש בו מקבלים ההורים כלים ושפה טיפוליים מעולם הטיפול במשחק, ליצירת מרחב וכלים לחיזוק הילד בביתו, סביבתו הטבעית ועם הוריו, הדמויות התרפויטיות הטבעיות שלו.

שיתוף פעולה הורים-מטפל כהגדלת סיכויי התקדמות הילד בטיפול

ניכר כי בעזרת שיתוף פעולה פורה ומעורבות של ההורים בתהליך הטיפולי של הילד, הן הילד והן המשפחה עשויים להגיע לתוצאות טובות יותר בכל התהליך הטיפולי. לפיכך, חשוב שההורים יבחרו מטפל שהם סומכים עליו ובוטחים בו. ילד שמרגיש שהוריו סומכים על המטפל שלו עשוי להתגייס התגייסות אמיתית וטבעית להליך הטיפולי, מידת שיתוף הפעולה שלו עם הטיפול עשויה לגבור והילד עשוי להגיע לצמיחה וניצול כישוריו ויכולתיו באופן מיטבי.

תוכנית הדרכת הורים להורות מעשית בשיטת ד"ר סוזי קגן

משך התוכנית - שמונה מפגשים במהלכם לומדים ההורים מיומנויות הקשורות ליחסיהם עם ילדיהם: 

  • משחק עם הילדים

  • שיפור תקשורת ההורים עם הילדים תוך הבנת עולמם בזמן המשחק 

  • חיזוק הקשר, האמון ושיפור מערכות היחסים בין ההורה לילד

  • הצבת גבולות ללא ענישה ומתן בחירה

  • לימוד הילדים לקחת אחריות למעשיהם

  • העצמת ובניית הבטחון העצמי של הילד וההורה

  • העלאת האינטליגנציה הרגשית של הילד וההורה

  • ראיית ההורה את עולמם של ילדם דרך עיניהם של הילדים

  • שינוי סדרים לא רצויים בבית, כגון זמני צפייה בטלויזיה, זמני משחקי מחשב, פלייסטיישן ועוד

  • למידת הקשבה ושיקוף לחיזוק הקשר הילדי-הורי

bottom of page